Skip to main content

A Honey Jeans Győr város zenei felfedezettje

2023.07.25.

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont 2023. márciusában hirdette meg a Színpadra fel! zenei tehetségkutató versenyt. Az amatőr együttesek számára kiírt pályázatra olyan győri és győri kötődésű zenészek jelentkezését vártuk, akik nem rendelkeznek professzionális múlttal.

A hetvennégy jelentkezőből végül 56 produkció jutott el a bírákhoz, akik egy előválogatást követően tíz formációnak adták meg a döntőbe jutás lehetőségét. A Fesztiválközpont Youtube csatornáján is vártuk a szavazatnak számító like-okat, a tizenegyedik együttest a közönség juttatta színpadra. A felületre a voksolás zárásakor összesen 5010 reakció érkezett.

A Győri Rotary Fröccsnapok szombati napján zajlott döntőben a verseny zsűrije (Boda Bernadett, RockMilady Noémi, Csuka és Richie) élőben értékelte a produkciókat, az „ötödik zsűritag” a szavazófröccsöt vásárló közönség volt. A Crazy Little Queen esti koncertje alatt összesítettük a zsűri pontjait, és számoltuk át a közel ezer szavazólapot, mely alapján a következő eredmény született:

Harmadik helyen futott be a Flopp. Az együttes Justin Timberlake, Bruno Mars, Michael Sambello és Michael Jackson klasszikusait álmodta újra.

A második a Várakozni Tilos! lett. Az ötfős banda saját szerzeményekkel érkezett.

A dobogó legfelső fokára a Honey Jeans állhatott fel. A Maneskin és Gnarls Barkley dalok mellett saját szerzeménnyel is készültek. Az összkép, az intonációs megoldások és a hangszerek megszólaltatása alapján a zsűri teljes egyetértésben őket ítélte a legjobbnak. A csapattal készült interjú a Győrplusz felületén már olvasható.

A nyertesek díjait a Rotary Club Alapítvány ajánlotta fel, a Honey Jeans a Győr város zenei felfedezettje címet is magáénak tudhatja, valamint elnyert egy videóklip készítési lehetőséget is. Az ünnepélyes díjátadóra a Crazy Little Queen koncertjét követően került sor, ahol felcsendült a We are the champions című nóta is, tisztelegve ezzel minden döntős és induló előtt.

A rendezvény aftervideója már elérhető!

A tehetségkutatót a tervek szerint 2024-ben is megrendezzük.

-VK-

Fotó: Ács Tamás / Győrplusz