Skip to main content

Adventi gyertyagyújtások

A karácsony közeledtét a hétről hétre felgyúló adventi lángok is jelzik. A gyertyagyújtási ünnepségeken minden alkalommal Győr egy-egy kórusa ad műsort, és beszédet mondanak a város köztiszteletben álló személyei, a lángot pedig egyházi méltóságok gyújtják meg.

2023. december 3., vasárnap, 17 óra
HIT
Beszédet mond Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatónője, a lángot Wagner Tamás, református lelkész gyújtja meg, a műsort a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola harmadik osztályos tanulói adják, verset mondanak a negyedik osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Czidor Melinda és Ludván Balázs.

2023. december 10., vasárnap, 17 óra
REMÉNY
Beszédet mond dr. Horváth Sándor Domonkos, a Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, a lángot dr. Reisner Ferenc, püspöki helynök gyújtja meg, a műsort a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, AMI és Kollégium Bartók Gyermekkara adja. Kórusvezető: Haui Lóránt.

2023. december 17., vasárnap, 17 óra
ÖRÖM
Beszédet mond Kun Szilvia, a Győr-Moson-Sopron megyei Vöröskereszt vezetője, a lángot Szemerei János, evangélikus püspök gyújtja meg, a műsort a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Vox Angelorum Leánykara adja. Kórusvezető: Vántusné Gaál Zsófia.

2023. december 23., szombat, 17 óra
SZERETET
Beszédet mond dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, a lángot dr. Veres András püspök úr gyújtja meg, a műsort a Liszt Ferenc kórus adja. Kórusvezető: Szücs Péter Pál.

  • Helyszín: Győr, Széchenyi tér