Skip to main content

Advent Győrben

SZÉCHENYI TÉRI PROGRAMOKHOZ KATTINTS IDE

DUNAKAPU TÉRI PROGRAMOKHOZ KATTINTS IDE

A KÉZMŰVESVÁSÁR NYITVA TARTÁSÁHOZ KATTINTS IDE

A VENDÉGLÁTÁS NYITVA TARTÁSÁHOZ KATTINTS IDE

Ünnepi fények, programok minden korosztálynak – kezdetét veszi az Advent Győrben fesztivál.

A hagyományokhoz hűen a fénydíszítések felkapcsolásával indul a karácsonyváró időszakot átszövő eseménysorozat. Az ünnepi forgatagban a kulturális programok és az aktív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálják kedvencüket.

A belvárosi utcák és terek feldíszítését októberben kezdték meg a szakemberek – a faházak és pavilonok telepítése is elindul, és november 27-én a város karácsonyfája is megérkezik. A Városházától a Dunakapu térig átélhetjük a várakozás örömét; az ínycsiklandó ízek, a finoman fűszerezett forraltborok átmelegítik a sétálóutcákon andalgókat.

A Széchenyi tér adventi mesevilággá változik. A környék épületeinek megfestésével és a Bencés Rendház falára vetített kisfilmmel új arcot kap minden ház. A kézművesvásár összesen huszonnégy pavilonnal várja azokat, akik minőségi, hazai portékákat szeretnének emlékül, vagy akár ajándékba magukkal vinni.

A Mikulás is ide várja a gyerekeket december 5-én és 6-án. A hétvégeken még több élettel fog megtelni a Széchenyi tér. Pénteken és szombaton adventi koncerteket hallgathatnak a kilátogatók. Olyan népszerű művészek összeállításait tűzik műsorra, mint Csondor Kata, Pál Dénes és Nagy Balázs. A legkisebbek többek közt a Jégvarázs interaktív programján énekelhetik az egyik legnépszerűbb mese dallamait.
Vasárnaponként felgyúlnak az adventi koszorú gyertyái, jelezve az ünnep közeledtét. A negyedik lángot kivételesen a karácsony előtti utolsó szombaton, 23-án gyújtják meg. Az ünnepi műsorokban helyi iskolák kórusai lépnek fel, és a város köztiszteletben álló személyei mondják el köszöntő szövegüket.
Részletes programok ITT.

A Dunakapu térre érve egészen más világba cseppenhetünk. A már üzemelő óriáskerék mellett újra kinyitja kapuit a jégpálya. A közönségkorcsolyázásra turnusokban lesz lehetőség. A Győri Jégsportért Alapítvány látványos bemutatókkal és jégrevüvel is készül. Hétvégén, az esti órákban érdemes lesz korit húzni, a felhőtlen kikapcsolódást a jégdiszkó fogja garantálni, illetve a zenét szolgáltató, Győrben ismert lemezlovasok.

A Generációk Házában Adventi Ajándékműhely várja a kicsiket. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött programon alkalmanként 144 gyerkőcöt tudnak fogadni. Az egyórás programon karácsonyi apróságokat tudnak készíteni.

Több helyszínen érdemes lesz fényképezőgépet vagy telefont ragadni, és szelfizni. A látványelemek sora gyarapodni fog a Városháza melletti, ünneplőbe öltöztetett buszmegállóval is.

A teljes programkavalkád elemein való kiigazodást segíteni fogja a Győri Művészeti és Fesztiválközpont folyamatos kommunikációja, és a teljes fesztiválidőszak alatt lehetőség lesz messengeren is kérdezni.

A részletes programajánló a Győri Művészeti és Fesztiválközpont weboldalán (www.mufegyor.hu) és Facebook oldalán, és a hellogyor.hu oldalán is elérhető.

A készülődés „első hírnöke” az óriáskerék. A várost egészen más perspektívából megmutató látványosság október végétől 2024. január 7-ig várja az érdeklődőket. Minden információ egy helyen ITT.

  • Helyszín: Győr, Belváros