XV. Győri Rotary Fröccsnapok

A Rotary különböző foglalkozású személyek világszerte működő humanitárius egyesülése, melyet nemzetközi szolidaritás jellemez, és előítéletektől mentesen toleranciát tanúsít minden vallással és néppel szemben.
A fröccsnapi rendezvényeket több rotary klub és civil szervezet összefogásával szervezi a jótékonyság szolgálatában. Ennek a rendezvénynek a célja elsősorban a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny, valamint rászoruló gyermekek és idősek, továbbá fiatal tehetségek támogatása.

A teljes programfüzet IDE kattintva tölthető le.

Fotók a rendezvényről

Állandó programok

 • Jótékonysági fröccskínálás és zsíros kenyér a Rotary Clubok faházaiban
  Faházak nyitvatartása: pénteken és szombaton 16.00-23.00 óráig, vasárnap 16.00-22.00 óráig
 • Vendéglátás a Czuczor Gergely utcában
 • Szódás lovaskocsi járja körbe a belvárost, frissítőt biztosít a járókelőknek pénteken 12.00-19.00 óráig és vasárnap 10.00-12.00 óráig
 • Kézműves kirakodóvásár
 • Állandó szódásüveg kiállítás Albert Zsolt, Bendecs Gyula Gábor gyűjtő és Hámori Sándor Rotary Club tag gyűjteményeiből
  Helyszín: Látogatóközpont – Győr, Baross G. u. 21.
  A kiállítás megtekinthető: hétfőtől péntekig 9.00-18.00 óráig, szombaton 9.00-16.00 óráig, vasárnap 9.00-14.00 óráig.
 • Harley-Davidson motorkiállítás az Apátúr-ház előtti téren

Szombaton 16.00-23.00 óráig, vasárnap 16.00-22.00 óráig

 • Billegő labirintus játékok a Kezes-lábas játszótértől.
 • Esély kiegyenlítős logikai játékok a SAS és KOS társasjáték szaküzlet bemutatásával. Asztali társasjátékok a fröccs mellé (nemcsak) felnőtteknek.
 • Ingyenes omnibuszos utazás indul 11.00-19.00 óráig minden egész órában a győri levéltár elől.

Kísérőprogram:

Naplemente túra a folyókon

Győr a folyók városa. Egy kellemes esti hajózásra invitáljuk a napnyugta fényei mellett. Egy rövid séta után megmutatjuk a város látnivalóit a folyók felől. Csodás alkonyi fények és színek, számos történet teszi emlékezetessé ezt az estét.

Indulás: 2019. július 27. 19.30-22.00 (Dunakapu tér, Pulzus)

A programra csak előzetes jegyvásárlással lehet csatlakozni!

www.gyeregyorbe.hu

idegenvezetes.gyor@gmail.com

Programterv

2019. július 26. péntek

17.30 -
Ráhangolódás a Friends Big Band-del
Helyszín: Nagyszínpad
18.00 -
A Győri Rotary Fröccsnapok megnyitója
Az ünneplők virágfüzérrel övezik Jedlik Ányos szobrát a Nyúli Dalárda kíséretével.

Köszöntőt mond Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke.
A rendezvényt megnyitja Dr. Varga Gábor, a Rotary Club Győr soros elnöke.

Helyszín: Nagyszínpad
18.10 -
Friends Big Band & Mujahid Zoltán
A Friends Big Band már sok ismert énekessel és hangszeres szólistával játszott együtt a Győri Rotary Fröccsnapok megnyitóján nagy sikerrel. Idén a 2003-ban, a Megasztár első szériájában feltűnt pop és jazz énekest, Mujahid Zoltánt hívták meg a győri közönségnek, hogy az elmúlt évek hölgykoszorúi után férfi énekessel adhassanak közös műsort a Széchenyi téren. Zoltán több lemezt készített különböző felállású zenekarokkal, mint például a Budapest Jazz Orchestra-val. Jelenleg sokat dolgozik a Group’n’Swing zenekarral is. A felhangzó dalokkal a lehető legátfogóbb képet mutatják erről a csodálatos swing korszakról.

Helyszín: Nagyszínpad
19.30 -
Valami Swing
A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatóak Django Reinhardt muzsikái, a gypsy swing, a jazz manouche és a ’20-as, ’30-as évek jazz zenéje.

A zenekar tagjai: Makk András, Kádár Dávid, Babindák István, Gyüdi Sándor

Helyszín: Fröccsterasz
19.30 -
Jedlik Ányos és a fröccs történetei
Jedlik Ányos és a fröccs története összefonódik Győrrel. Ezen a sétán elmeséljük, miért és hogyan lett Győr a fröccs városa, milyen kapcsolatban állt Jedlik Győrrel.

Indulás: Látogatóközpont Győr

Idegenvezető: Husz Anikó, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője
19.30 -
Győr csodái
Győr számos különleges, csodás történet és helyszín otthona, amelyek között az egyik főszereplő a fröccs története. Ismerkedjen meg Győr további csodáival ezen a sétán!

Indulás: Bécsi kapu tér

Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője
21.00 -
Super Starsky
A Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze 2011-ben azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát.

Helyszín: Nagyszínpad
22.15 -
SzerelmesTe ‒ Kárász Eszter és Váray László koncertje
Egy nő és egy férfi. Két perspektíva, két út, két különböző zenei világ, mégis összhangban. Két dalszerző megzenésített útja keresztezi egymást. Az elsőre különbözőnek tűnő történetek egybehangzanak, szerelmekről, szakításokról, újrakezdésekről és boldogságról, két szemszögből elmesélve, dalba burkolva.

Tagok: Kárász Eszter (ének, ukulele), Váray László (ének, gitár), Almann Gergő (zongora)

Helyszín: Fröccsterasz

2019. július 27. szombat

16.00 -
Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó
A Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó egy formabontó, egyedi hangzású blues-rock kettős, melyet az egyik legismertebb magyar zenész, a progresszív rockzene hazai szülőatyja és egy feltörekvő, alig tizenéves gitáros alapítottak. A generációs korkülönbség ellenére hihetetlen összhangban, egymás zenei gondolatait kitalálva játszanak, s már az első hangokkal bebizonyítják: van új a nap alatt.

Helyszín: Fröccsterasz
17.20 -
LGT Emlékzenekar
… 25 éve egy zseniális csapat! Negyed évszázad. Csak kevés zenekar életében adatik meg, hogy együtt ünnepeljenek egy ilyen évfordulót. A közismert LGT dalok, az énekes, Süle Zsolt hangja, a 8 kiváló zenész és a 100% élőzene mind garantálják a minőségi élményt és a fergeteges hangulatot!

Helyszín: Nagyszínpad
19.30 -
Ricky and the drunken sailors
Rockabilly. Főnév. Stílus. Minden.
A szó ötvözi a rock és a ’hillbilly’, azaz ’vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját.

Szinte minden mai zenei stílus eredete visszavezethető a blues-hoz és a rock’n’roll-hoz. Ha ezt a stílust beoltjuk csipetnyi rhythm blues-os és velőtrázóan recsegő old harmonikával, megkapjuk a hamisítatlan TomWhite & the Mad Circus hangzást, ami sokak szerint egy új íz a hazai oldies muzsikát játszók körében.

Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. Zakatoló ritmus, erő, dinamika és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept.

Helyszín: Fröccsterasz
21.00 -
Los Orangutanes
A cumbia eredetileg egy kolumbiai zenei műfaj, ami közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s mint egy vírus, megfertőzött néhány magyar zenészt is. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes nevű együttes, azaz Az Orángutánok. A zenekart Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid és Pásztor Ákos műfaj iránti rajongása hívta életre.

Helyszín: Nagyszínpad
22.30 -
Duo Don Pedro’z
A Duo Don Pedro’z műsorában a latinos ritmusú flamenco gitárzenék, francia sanzonok, tangók vagy éppen az elmúlt néhány évtized ismert pop és filmzeneivilágából válogat. Az előadás koncertként vagy hangulatos aláfestő zeneként is élvezhető. A repertoárban vegyesen szerepelnek elmélyülésre alkalmas, illetve harsányabb, virtuóz darabok is. A nosztalgiázni vágyók is találnak benne kedvükre valót, gyakran új, izgalmas formákba öntve.

Tagok: Nyakas Péter - gitár, Schüttönhelm Tibor Péter - harmonika

Helyszín: Fröccsterasz

2019. július 28. vasárnap

16.00 -
Acoustic Umbrella
Az Acoustic Umbrella zenekar főleg a 20. század második felének közismert vagy számukra kedves dalait adja elő akusztikus hangszerelésben (gitár, nagybőgő, cajon és trombita) és sajátos felfogásban. Zenéjükben a blues, rock, reggae, latin és jazz elemei keverednek. A népszerű feldolgozások mellett saját dalok is felcsendülnek.

Tagok: Hideg Csaba - ének, gitár; Szkórits-Tala Gábor - nagybőgő, ének; Egewarth Zsolt – ütőhangszerek; Fekete István - trombita

Helyszín: Fröccsterasz
17.30 -
Volt egyszer egy Amerika
A Füred Dixieland Band és Falusi Mariann koncertje
Vidám zenés időutazás a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek Amerikájának swing és dixieland korszakába, tiszteletadás a kor ikonikus művészei előtt: Louis Armstrong, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Glenn Miller. A Füred Dixieland Band Balatonfüred város hivatalos képviselőjeként, zenei nagyköveteként invitálja a kedves közönséget eme fantasztikus zenei korszakba, felelevenítvén az akkori tánczenéket, amire akkoriban táncolt a világ.

Helyszín: Nagyszínpad
18.00 -
Legendás történetek a fröccs városában
Minden város megismerésében fontos szerepet játszanak a legendák és a színes történetek, amelyek segítségével feltárul a város múltja. Ezen a sétán ezekről mesélünk!

Indulás: Látogatóközpont Győr

Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője
19.00 -
HRT Kollektív zenekar
A HRT Kollektív 2018-ban alakult Radosza Attila képzőművész kezdeményezésére két gyönyörű hangú fiatal énekesnő felfedezésével. A feldolgozások és saját dalok zenei stílusa az alternatív kategóriához áll legközelebb. A műsoron szerepelnek többek között a U2, Blahalouisiana, Sting és hasonlóan igényes előadók dalai.

A győri zenekar tagjai: Tolnay Sári - ének, Hajlinger Blanka - gitár és ének, Radosza Attila - gitár

Helyszín: Fröccsterasz
20.30 -
Hungária Tribute zenekar
A Hungária Tribute zenekar az 1980-as évek Rock and Roll zenéjét itthon meghonosító́ Hungária együttes nagysikerű dalait és látványvilágát kelti újra életre. A zenekar tagjai hosszú́ évek óta Fenyő̋ Miklós kísérő̋ zenészei.

A két énekes előadó, Baby Gabi és Niedermüller Péter “Neon” szintén több alkalommal fellépő vendégei a Fenyő show-nak. Az élő koncertmeghívások mellett folyamatosan, újabb és újabb showelemekkel készül a zenekar az előadásokra.

Helyszín: Nagyszínpad
Címkék:

dátum

2019 Júl 26 - 2019 Júl 28
Lejárt!

időpont

Egész nap

Helyszín

Széchenyi tér
Scroll to Top