Skip to main content

Döntött a zsűri: nyilvános a Színpadra fel! finalistáinak névsora

2023.07.05.

A Győri Rotary Club kezdeményezésére, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont zenei tehetségkutató versenyt hirdetett. Az előkészítő munkálatok már márciusban elkezdődtek. A szigorú adatvédelmi és egyéb szabályozásokat figyelembe véve született meg a versenykiírás, mely szerint 14 éven felüli énekesek és zenészek jelentkezését vártuk, mindenféle műfaji megkötés nélkül.
Ennek köszönhetően színes zenei paletta alakult ki – az operett, hip-hop és rock rajongói is találtak csemegét a MÜFE Youtube csatornáján, ahol június 30-ig vártuk a szimpátia szavazatokat.
A közönséggel párhuzamosan a zsűri – RockMilady Noémi, Boda Bernadett, Richie és Csuka – is munkához látott. Figyelembe véve többek közt az előadásmódot, a hangszerhasználatot és az énekhangot szinte azonos döntések születtek, kialakítva ezzel a végleges sorrendet.

A zsűri pontszámainak összesítésekor szavazategyenlőség alakult ki, de egyik együttest sem szerettük volna kizárni, így a meghirdetett 10 fellépő produkció számát tizenegyre bővítettük.

A bíráink pontszámai alapján a következő együttesek/énekesek jutottak a fináléba:

Bálind Kata és Edvi Dalma

Dave Koma Dave

Flopp

Várakozni Tilos!

Honey Jeans

Kiss Clau

Léhárt Míra és Polgár Patrik

Rapkay Vivien

Kétszemközt

Virág Alexandra

A közönség szavazataiból a KvintOperett kapta a legtöbbet.

2023. június 22-én, délután, a Győri Rotary Fröccsnapok keretein belül kerül sor a döntőre. A zsűri ez alkalommal is külön értékelni fogja a produkciókat, de a fesztivál látogatóinak véleménye is számítani fog. Szavazófröccs megvásárlásával lehet voksolni a kedvencekre, felsegítve a pályázókat a dobogó felső fokára. A Rotary Club Alapítvány pénzdíjat ajánlott fel az első három helyezettnek, a legsikeresebb előadó pedig elnyeri a Győr zenei felfedezettje címet, és egy videóklip készítési lehetőséget.

-VK-