Skip to main content

Színpadra fel! – versenykiírás

2023.04.17.

Pályázati felhívás amatőr zenészek, zenei előadók részére

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Rotary Club Győr Alapítvány támogatásával, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében, a 2023-as Győri Rotary Fröccsnapok keretében megrendezi a

Színpadra fel!

tehetségkutató programját.

Várunk minden 14 év feletti, Győrhöz kötődő énekest, zenei előadót, zenekart, aki úgy érzi, itt az ideje, hogy megmutassa magát, tehetségét a közönség részére. Műfaji megkötés nincs!

A jelentkezési szándékát kérjük, jelezze az [email protected] e-mailcímen. Kollégáink elküldik a szükséges dokumentumokat.

A kitöltött dokumentumokat 2023.06.15-ig tudjuk befogadni. (Jelentkezési lap, Hozzájárulás adatkezeléshez – ezt a nyilatkozatot valamennyi videós anyagon szereplő személynek ki kell töltenie, az előadó, illetve a zenekar nevének megjelölése mellett!)

Nevezési díj nincs!

Anyagi támogatásban az első három helyezett részesül a Rotary Club Alapítvány jóvoltából.

1. helyezett 200.000 Ft „Győr Zenei felfedezettje”

2. helyezett 150.000 Ft

3. helyezett 100.000 Ft

Győr Város Különdíja: profi videoklip készítési lehetőség.

A nevezés feltételei:

       • A programba kizárólag amatőr, feltörekvő előadókat, zenekarokat várunk, nem jelentkezhetnek professzionális kiadói múlttal rendelkező zenekarok (a saját kiadás és a helyi, lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok).

       • Nem fogadhatjuk el olyanok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak.

  • A versenyen a zenekarok élő, hangszeres formációban vehetnek részt, énekesek részére félplayback megoldás is engedélyezett.
  • Nevezése mellé töltsön fel videós anyagot https://drive.google.com/drive/my-drive tárhelyre, a [email protected] címmel megosztva, mp4 formátumban, maximum 1 GB terjedelemben.
  • A nevezés elfogadásához szükséges a rendezvény „hozzájárulás adatkezeléshez” nyilatkozatának kitöltése és leadása.
  • Fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben a videó szexuális, politikai, vallási, megbotránkoztató, gyűlöletkeltésre alkalmas tartalommal rendelkezik, annak közzétételét megtagadjuk.
  • Amennyiben a nevező, vagy a nevező zenekar tagjai között 18. életévét még be nem töltött személy van, azt kérjük, jelöljék az űrlapon. 14-18 életév közötti jelentkező esetében a törvényes képviselő írásos hozzájárulása is szükséges a nevezés elfogadásához.
  • Figyelemmel a pályázat céljára csak azon pályázók nevezését tudjuk befogadni, akik – valamennyi videós anyagon szereplő személlyel együtt – vállalj(á)k a beküldött video online nyilvános szavazáson való megjelenítését valamint az élő show-ban való részvételt, továbbá ennek során az érintett(ek)ről – beazonosítható módon történő felvételt is lehetővé tevő – rögzítését.

Előválogató:

Az online előválogatón a szakmai zsűri kiválasztja az általa legjobbnak tartott, legfeljebb 9 előadót vagy zenekart, a plusz egy fellépőt a közönség választja ki az online, nyilvános szavazáson.  

Amennyiben a zsűri által kiválasztott és a közönség által legjobbnak tartott produkcióban egyezőség alakul ki, a zsűri jogosult a saját döntését felülbírálni és egy másik versenyzőt nevezni az élő show-ra, a döntés nem befolyásolja a nyilvános szavazás eredményét.

Szavazni 2023.06.16-06.30. közötti időpontban lehet az erre a célra létrehozott webfelületen, az élő show-ra bejutókat e-mail-ben értesítjük, legkésőbb 2023. július 5-ig.

A kiválasztott, legfeljebb 10 fellépő közül – akik részt vesznek a Győri Rotary Fröccsnapok keretében az élő megmérettetésen -, a zsűri értékelése és a helyszínen leadott közönségszavazatok sorrendje alapján alakul ki a végleges eredmény.

A nagy megmérettetés 2023.07.22-én a Győri Rotary Fröccsnapok keretében valósul meg Győrben, a Dunakapu téren, ahol a fellépők maximum 15 perces műsoruk keretében mutatkoznak be. 

Ez lesz az az esemény, amiről a fellépők többsége nagyszülőként is beszélni fog, hisz egy csaknem 150 nm-es nagyszínpadon, professzionális hang és fénytechnika segítségével adhatják elő produkciójukat a város közönsége előtt.

Szóval kedves Jelentkezők: Színpadra fel!