Védd a helyit, vedd a kisalföldit!

Időpont
2018-06-03 - 2018-06-03
Helyszín
Győr, Dunakapu tér
Kezdés időpontja
2018-06-03
Zárás időpontja
2018-06-03

 

                    Védd a helyit, vedd a kisalföldit!


Időpont: 2018. június 3. (vasárnap) 8.00-13.00

Helyszín: Dunakapu tér – Győr

 

10:00 Garabonciás együttes előadása

 

A Garabonciás Együttes 1991-ben alakult a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. Muzsikánk műfaji meghatározására leginkább az ’énekelt vers’ vagy a ’megzenésített vers’ kifejezéseket alkalmazzák, de a ‘folkzene’, vagy a ‘worldmusic’ elnevezéseket sem szoktuk visszautasítani.

Gyermekműsorainkban többek között Börcsök Mária, Csanádi Imre, Gazdag Erzsi, Hárs Ernő, Kányádi Sándor, Keszeli Ferenc, Kiss Benedek, Sarkadi Sándor, Székely Dezső, Veress Miklós és Weöres Sándor verseire írt dalok szerepelnek. Egy Garabonciás koncert jó esetben interaktív együttlét, jellemzően a játékra, a jókedvre, a közös éneklésre, közös muzsikálásra épít.

 


         

11:30 Jász Andris szaxofonshow, vendégművész: Barta Zsolt

 

Jász Andris a budapesti szórakoztatóélet sokat foglalkoztatott szaxofonosa, 2007-ben diplomázott a zeneakadémia jazz tanszékén. Azóta hazai és külföldi fesztiválok állandó résztvevője, olyan zenekarok tagja és előadóművészek oldalán látható, mint a Kossuth-díjas Ghymes együttes, Kökény Attila, Pèly Barna.

Ebben a műsorban sodró lendületű swinges-latinos dallamok tűnnek fel, igazi felüdülés és zenei csemege egy kitűnő gitáros, Barta Zsolt kíséretében. A két művészt évtizedes barátság és közös munka köti össze.

A műsorváltozás jogát fenntarjuk!