Szarka Tamás és a Ghymes: Mennyből az angyal

Időpont
2018-12-15 - 2018-12-15
Helyszín
Vaskakas Művészeti Központ
Kezdés időpontja
2018-12-15
Zárás időpontja
2018-12-15

 Szarka Tamás és a Ghymes: Mennyből az angyal

             2018. december 15. szombat - 19:00

                 Vaskakas Művészeti Központ


" Szálláskereső Mária misztériuma,
A befogadás embersége,
A szebb jövő ígérete csillog a fenyőfán karácsonykor a gyertya fényében, az ünnepi vacsora kenyerén, a borban és a Ghymes koncerten is.
Az ünnep legyen velünk."  (Szarka Tamás)

Ghymes: Mennyből az angyal – karácsonyi lemezbemutató koncert

A műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nemcsak „a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban“, hanem főleg valami egészen más.

A Ghymes zenekar új karácsonyi koncertjén a legszebb és legismertebb karácsonyi dallamok csendülnek fel Szarka Tamás és Szarka Gyula előadásában, úgymint a Mennyből az angyal, a Pásztorok, pásztorok, Ó, gyönyörű, szép, titokzatos éj ... valamint 10 karácsonyi vers Szarka Tamástól.
A műsor vendége:
Csornai Széchenyi Népdalkör és a Győri Révai Miklós Gimnázium Zenei Műhelyének Kórusa

Művészeti vezetők: Szabó Rita és Pálfalvi A. János

Belépőjegy: 1.500,- Ft
Jegyek elérhetők online a Tixa.hu-n illetve a Vaskakas Művészeti Központban, a Látogatóközpontban valamint a Győr+ Média Pavilonban.


A 35. évforduló jegyében telik a Ghymes Együttes 2018-as éve

„Szarka Tamás zeneszerző, költő és Szarka Gyula zeneszerző, a Ghymes együttes két alapító tagja a magyar és közép-kelet-európai népzenei alapokon nyugvó hagyományápoló, értékmegőrző, azt a legszélesebb környezetben megismertető és elfogadtató, népdalkincsünket megőrző és továbbadó, humanista szellemiségű, a magyar nyelvet virtuóz módon használó zeneszerzői, előadóművészi, költői, dalszövegírói munkásságukért” részesültek megosztott Kossuth-díjban 2011-ben.

A Ghymes zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: a 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában.

A GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága.
Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.
A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló ÉLŐ muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.


Belépő: 1.500,- Ft

Jegyek: https://tixa.hu/mennybolazangyal_gyor

Jegyek vásárolhatóak a Vaskakas  Művészeti Központban, Látogatóközpontban és a Győr+ Médiapavilonban.