IX. Győri Zenei Nevelési Konferencia

Időpont
2017-05-11 - 2017-05-14
Helyszín
Győr, Hotel Konferencia
Kezdés időpontja
2017-05-11
Zárás időpontja
2017-05-14

Győr város néhány kultúrát pártoló polgára elhatározta, hogy az 1967 és 1983 között hat alkalommal megtartott zenei nevelési konferenciasorozatot újra elindítja.

2010-ben Párkai István karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzor emeritusa örömmel fogadta a kezdeményezést és a következőket nyilatkozta: „Ezek az aktív szakmai találkozók nagyon hiányoznak minden zenei neveléssel foglalkozó szakembernek. A kollégáknak, szükségük van a feltöltődésre, mivel a szellemi háttér mára nagyon elszürkült."

A 2017. május 11-14. között rendezendő négynapos találkozó nem titkolt célja, hogy a zenei élet kiválóságainak és városunk pedagógusainak közreműködésével felhívja a figyelmet az egyre szűkülő térben mozgó művészetoktatás értékeire, eredményeire és fontosságára a továbblépés lehetőségeire, az elméleti és a gyakorlati megoldások bevonásával, segítségével.

„Jó folytatást!”, üzente a rendezőknek Dr. Antal-Lundström Ilona a zenepedagógia professzora.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Győri Egyházmegyének, a győri oktatási-nevelési intézményeknek a támogatásával megvalósuló zenei nevelési konferencia iránti magas elvárásokat, a találkozó színvonalát a meghívott jeles előadók és szekcióvezetők garantálják.

Az előadások, a viták, és a gyakorlati bemutatók során minden résztvevő választ kaphat, informálódhat a számára legfontosabb témában. A szervezők az ország minden részéből várják a zeneszerető érdeklődőket, zenepedagógusokat, óvoda pedagógusokat, tanítókat, tanárokat. A konferencia szakmai programján részt vevő pedagógusok számára igazolást kapnak, mely beszámítható a pedagógusok hétévenként kötelezően elvégzendő továbbképzésébe.

A zenei nevelési konferencia ideje alatt zajló „Öt Templom Fesztivál” szervezői a zenei rendezvényekre is várják a konferencia résztvevőit, az érdeklődő közönséget.

 

Letölthető dokumentumok: