Győri Tavaszi Fesztivál - Bernstein 100

Időpont
2019-03-27 - 2019-03-27
Helyszín
Vaskakas Művészeti Központ (Győr, Czuczor Gergely u. 17.)
Kezdés időpontja
2019-03-27
Zárás időpontja
2019-03-27

                                Bernstein 100


2019. március 27. 19.00 óra
Bernstein 100 – Szőke Nikoletta és Gájer Bálint estje

Helyszín: Vaskakas Művészeti Központ (Győr, Czuczor Gergely u. 17.)

Online jegyek: https://tixa.hu/Gyori-Tavaszi-Fesztival-Bernstein-100

 

Leonard Bernstein a XX. század egyik legjelentősebb, mai napig nagy hatású zeneszerzője. Karmester, zongoraművész, a West Side Story, Peter Pan, Candide és még számos világszerte ismert és rajongott musical szerzője, valamint a New York filharmonikusok vezetője volt. A musicalek mellett maradandót alkotott a balett, az opera, a kamarazene és a filmzene műfajaiban is. A 2018-as év születésének 100. évfordulója, melyről a világ számos pontján megemlékeztek. Ennek apropójából készül a magyar jazz- és könnyűzene két népszerű előadója, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint egy különleges műsorral, melyben a szerző legismertebb dalai jazzes köntösben szólalnak meg élvonalbeli hazai zenészek kíséretével.

A koncerten elhangzanak Bernstein legismertebb melódiái: a Maria, a Somewhere, a Some Other Time (West Side Story) vagy az I Am Easily Assimilated (Candide) duettek és szólószámok formájában. A dalok között a mesterrel is találkozhat a nagyérdemű, ritkaságnak számító videó bejátszásoknak köszönhetően

 

Nikoletta művészetére akkor figyelt fel az ország, amikor 2005-ben megnyerte a Montreux Jazzfesztivál keretében rendezett nemzetközi jazzénekversenyt, sőt ő lett a közönségdíjas is. 2012-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. Itthon és külföldön állandó teltházas fellépője a jazzkluboknak, fesztiváloknak, már 7 nagylemeze jelent meg a világ számos országában.

 

Bálint, a mai magyar "Swing'n Pop" zenei stílus meghonosítója és vezéralakja egy tehetségkutatóban vált országosan ismertté. Fonogram-díjas előadó, eddig három nagylemeze jelent meg itthon, közel 10 éve járja az országot saját formációival.

 

Közreműködik:
Farkas Zsolt – zongora
Barcza-Horváth József – nagybőgő
Gyárfás Attila – dob
Puskás Csaba – trombita
Lakatos Soso Sándor – szaxofon
Korb Attila - harsona


Belépő:
földszint: 3.500,- Ft
erkély: 3.200,- Ft

Online jegyek: https://tixa.hu/Gyori-Tavaszi-Fesztival-Bernstein-100